Romana
" Revista ONLINE deschisa tuturor elevilor ! "
International Kids Coding Competition
Olimpiade de programare pentru copii
Asociatia SasoryCode

Tenerife


1706
Redactor: Ilinca Barat , - , campus OGIS-Pipera

Tenerife

Anul acesta am petrecut o săptămână pe Insula Tenerife, una dintre cele 7 insule canare. Va recomand sa vizitați acest loc minunat. De ce?

 

În primul rand vreau sa va spun ca în Tenerife de obicei sunt între 17 și 25 de grade.  Atenție! Chiar dacă temperatura este mai scazuta,soarele poate fi extrem de puternic, datorita faptului ca insula se afla doar la 300 km distanta fata de Africa.Ceea ce trebuie sa țineți minte este sa folosiți crema solara atât când cerul este senin, cât și atunci când este înnorat , pentru a evita arsurile solare.

 

În Tenerife este întâlnit și fenomenul "calima ",fenomenul prin care mici particule de nisip vin din Desertul Sahara și se răspândesc in aer. În acest timp, atmosfera este incetosata,iar locuitorii nu pot respira în mod obisnuit.

 

Pe aceasta insula se afla și vulcanul activ Teide. Acesta are o înălțime de 3718 m, înălțime ce îl face sa fie al 3 lea cel mai înalt vulcan de pe Pământ.

 

Poate ca pe unii dintre voi va atrag mai mult lucrurile distractive, de aceea am sa va spun ca pe aceasta insula exista si multe parcuri de neimaginat printre care se numără Siam Park - un Park imens acvatic cu o piscina ce face  cele mai mari valuri artificiale și Loro Parque-o gradina zoologica cu tot felul de animale interesante și show-uri impresionante.

 

Tot aici, poți găsi plantații imense bananiere, unde cresc banane ce arata diferit fata de cele pe care le mâncăm noi.Ele sunt mult mai mici și mai verzi, dar gustul lor este foarte plăcut.

 

Pe aceasta insula sigur veți întâlni mulți canari și șopârle.

 

Marea majoritate a turiștilor Se gandesc ca Tenerife este o insula canara deoarece este populata de mulți canari(pasari), dar adevăratul nume vine de la o specie de câini de apărare. Pe aceasta insula toți locuitorii sunt iubitori de câini, și foarte rar poți întâlni un loc unde nu este voie cu acest animal.

 

Mai multe nu pot sa va spun... O săptămână trece repede cand te afli într-un loc care îți place. Ceea ce am vizitat eu este doar o mica parte din magia insulei. Dacă cumva articolul meu v-a determinat sa va plănuiți următoarea vacanta în Tenerife, va recomand sa stați pe aceasta insula mai mult decât am stat eu, pentru a va putea bucura de mai multe aventuri.

                                                                       Mulțumesc pentru atenție,

                                                                                 Pe curând!